Тайните около изучаване на езици

Изучаването на чужди езици винаги е поставяло на преден план поредица от въпроси, съмнения и техники. За някои от тях научаваме от известни и не до там полиглоти. Ето и една част от това, което дават те. Разберете как вашите мозъчни произведения работят

Много от полиглотите споделят, че за да има видими положителни резултати около усъвършенстването на даден език, трябва да отделяме ежедневно време за него.

Прочети още...

Пиктограмите по-лесни от чуждите езици

В днешно време, пиктограмите са стандартизирани в международни транзитни центрове като летища и железопътни гари. По тези места, където разширяването от услуги и нови икони създадени за тези учения е най-алтернативна мярка.

Оглеждайки се наоколо по летища, влизайки в Интернет и обръщайки внимание на всеки тип реклама сами се убеждаваме, колко много и масово е разпространен един език.

Прочети още...

Асоциацията на въображенията помага за научаване на чужд език

С малко въображение можете много бързо да научите всеки един символ с отговарящия му звук. Питате се как става това ли, нужна е малка доза въображение и всичко ще заработи за вас.

Съществуват 44 съгласни, 15 гласни (които са интегрирани в около 28 форми), плюс 4 тон марки, така че нека да кажем, че има общо около 75 "символа", които следва да се научат. Ако използвате добра техника за памет и посвети цяла минута или две на всеки символ, който е само на около два часа, за да се научат на целия комплект, то нещата просто ще се случат от само себе си. Добавете към продълженията за практикуване и тестване на онова, което смятате вече за научено.

Прочети още...

Фонетичната азбука може да се научи за часове

Ако вече сте усвоили техниката по асоцииране и визуализиране на думи и изрази в чуждия език, то следващото ниво в научаване на един нов език е фонетичната азбука. Чрез използване на въображение за справяне с трудностите в лексиката може да потърсите иновативни начини за запаметяване на детайли. Този подход може да помогне в голяма степен за всяка ежедневна ситуация от обиколка по магазини в чужда страна и разглеждане на туристически обекти до обичайното ровене в интернет. Дори само един интересен пост в даден форум може да е предпоставка за научаване на нови думи и изрази на английски или друг език.

Прочети още...

Още статии ...

 1. Как да запомня лексика в изучаване на чужд език
 2. Това, което мотивира към изучаване на чужди езици
 3. Как се произнасят чужди езици
 4. Топ чуждоезикови гафове, които не трябва да допускате
 5. 8 съвета в изучаване на нов език
 6. Няколко нетрадиционни методи в изучаването на английски език
 7. 6 причини да изучаваме английски език
 8. 4 насоки в избора на правилни курсове по английски език
 9. 4 неща, които не знаем за английския език
 10. Училища за английски език – в полза на учащите
 11. 6 любопитни факти за английския език
 12. Бърза стратегия за учене на чужд език по всяко време и от всяко кътче
 13. Английският език наши дни
 14. 10 причини да учим чужд език
 15. Защо децата трябва да изучават английски в ранна детска възраст
 16. 5 тактики за справяне с трудностите в чуждия език
 17. Алтернативно чуждоезиково образование
 18. Какво значат различните нива и форми в чуждия език
 19. 10 съвета за преговаряне на английския език
 20. Поговорки в помощ на изучаването на чужди езици