Асоциацията на въображенията помага за научаване на чужд език

С малко въображение можете много бързо да научите всеки един символ с отговарящия му звук. Питате се как става това ли, нужна е малка доза въображение и всичко ще заработи за вас.

Съществуват 44 съгласни, 15 гласни (които са интегрирани в около 28 форми), плюс 4 тон марки, така че нека да кажем, че има общо около 75 "символа", които следва да се научат. Ако използвате добра техника за памет и посвети цяла минута или две на всеки символ, който е само на около два часа, за да се научат на целия комплект, то нещата просто ще се случат от само себе си. Добавете към продълженията за практикуване и тестване на онова, което смятате вече за научено.

 

Ако не се използвате асоцииране на изображението, след първите няколко думи ще ви отнеме повече време, но вие ще доловите начина. За онези, които като деца са имали богато въображение тази тактика ще е от голяма полза.

Друг забавен начин за научаване на английски или немски език, както и всеки друг чужд език е чрез музика и пеене. Доказано е, че онова, което доставя положителна емоция на сетивата и мозъка, помага той да се отпусне и в резултат да запечатва по-лесно красивите моменти и неща.

Друга чудесна стратегия на визуализирането на чужди думи е асоциацията. Така например научените от речника думи могат да бъдат навръзвани, според сходствата им. Поставете си за задача да изброите поне 5 думи, които започват с буквата „К“ например или синоними на щастлив, или омоними на беден и т.н. Опитайте тактиката постепенно и всеки ден като разигравате различни варианти и моменти, които да тренират мозъка ви.

Всичко това няма да отнеме много време, а в крайна сметка целия набор от думи и символи може да се окаже несметно богатство, което самите вие не сте предполагали, че притежавате.