Пиктограмите по-лесни от чуждите езици

В днешно време, пиктограмите са стандартизирани в международни транзитни центрове като летища и железопътни гари. По тези места, където разширяването от услуги и нови икони създадени за тези учения е най-алтернативна мярка.

Оглеждайки се наоколо по летища, влизайки в Интернет и обръщайки внимание на всеки тип реклама сами се убеждаваме, колко много и масово е разпространен един език.

 

Международните туристи могат да се ориентират благодарение на този вид пиктограми.

Така например много са общностите, които стават все по-мултикултурни и като туристически увеличения, тези икони вероятно спомагат за разширяване дейността в градските райони. След 10 или 20 години, се предполага човечеството да развие тази своя област, по начин, който напълно да го избави от езиковата бариера. Може би ще бъдем в състояние да се движим по карти на градове, да използваме банкомати, да поръчваме храна в ресторанти без езикови бариери, с помощта на написаните указания на всички езици.

Въпросът е, ако можем да намалим езикови бариери в ежедневни ситуации, до каква степен можем да намали стимулите за изучаване на чужди езици. Ако можем да се движим на чуждо място със знаци и снимков материал, няма да се налага да изучаваме езици и загубата на време ще е премахната от ежедневието ни.

Увеличаването на пиктограмите със сигурност може да направи пътуването по-лесно, за да помогнете на чуждестранните посетители чрез навигации в градове и до обекти, без да се притесняват за неуспешна комуникация. Тя също може да помогне на имигрантите и чужденци създавайки необходимите удобства, от които се нуждаят, когато те за първи път пристигат в приемащата ги страна на пребиваване. За междинно кацане, туристи или претоварени новодошлите, тези снимки определено могат да намалят степента от спешност на изучаваният материал и необходимостта от познания на чужди езици.