5 съвета да научим английски за най-кратко време

Добре ли е да имате възможност да общувате без проблеми, неограничено и с възможностите, които предоставя днес глобалния свят да достигате до всяка точка на планетата. Освен технологиите и глобализацията е нужно само едно допълнително нещо и това са познанията по английски език. Тези, които ги имат знаят, че това е много повече от всяка материална придобивка и богатство, познанията по чужд език са вселена, която отваря милиони врати пред имащият го.

Ако и на вас се налага за кратко време да научите поне общи неща от даден чужд език или конкретно сте се насочили в английския, като масово използван такъв, то предлагаме ви:

  1. Мотивацията е изключително важна – едва ли някои би твърдял, че има лесен език. Никой не е лесен, защото всяка националност си има своите особености. Въпреки, това всеки сам трябва да си отговори на няколко въпроса, а те са: „Какъв език да изучавам“; „Защо са ми познания по чужд език“; „Какво искам да постигна с усвояване на чужд език“, „На какво съм готов, за да науча чужд език“.
  2. Средата на обучения и живот – много важно е средата на живот и обкръжението от англоговорещи по време на учението и след това. В първия случаи това помага на учащият се да възприема във всяка форма (слушане, писане, четене, говорене) информацията на чуждия език. Във втория случаи, то тренира наученото и го затвърждава трайно в паметта си. С това се усъвършенстват и познанията му до момента, защото англоговорящото обкръжение е способно да дава добър пример за това как трябва да бъдат изговорени нещата.
  3. Игнориране на комплексите и предубежденията – няма човек, който да не се притеснява от грешките, но това не бива да е пречка за развитието.
  4. Повторенията – са от изключителна значимост. Много хора се осланят на факта: „Това вече съм го учил“ или имат прекалено голямо самочувствие: „Това го знам“ и не се връщат назад. Не бива да забравяме, че мозъкът ни приема нова информация, но има и нужда да се освобождава от старата. Така, че ако искате да не забравите наученото преговаряйте го.
  5. Учение, практика, търпение – важно е всяко нещо да бъде смилано на малки и по-малки „хапки“ само така може трайно да се надгради и да се получи отличен резултат. В изучаването на чужд език е добре да се вслушаме в съветите на специалистите и по-малко, но ежедневно да научаваме нови неща.