10 причини да учим чужд език

Дали заради лични облаги или заради кариерни изисквания, изучаването на чужд език в наши дни се превърна в необходимост, ежедневие, потребност равносилна на всички останали.

Защо трябва да учим чужд език и кои са важни предпоставки, които биха отворили нови възможности пред нас. Предлагаме ви сега да научите:

 

  1. Изучаването на чужд език открива необятни пространства – ранното изучаване на чужд език отваря умствения потенциал.
  2. Чуждият език е поле на нови възможности – изследвания показват, че децата между 1 и 12 години приемат новостите много по-лесно от всички останали
  3. Хората са казали „любовта към знанието е богатство“ – няма спор и по въпроса, че езикът е като прозорец към света, така че с два език, човек е повече от богат.
  4. Познанията на чужд език са микс от варианти – за нова работа, за ново училище, за престиж в обществото и десетки други. С познания по английски език и в Интернет, и в работата, и в училище и дори по време на плануваната почивка ще сте по-уверени, амбицирани и успешни.
  5. Какво е английски без акцент – това без проблем го могат децата. Тяхното ухо не е податливо като това на възрастния към различните версии и закрепостяване на майчиния език, а това прави възможностите за усвояването му неограничени.
  6. Вечният студент – според американски учени, които направили изследване над учащи и студенти, се оказва, че 90% от изучаващите чужд език (английски език) завършват колежа успешно и продължават обучението си в университет.
  7. Изучаване на чужд език за най-малките е карта с печат - познанията по английски език са в сферата на бизнес, култура и изкуства, а те са глобални.
  8. Социалност в английският език – няма място за сравнение. С познания, само по един чужд език всеки може да контактува с хора от различни краища на света и без задръжки. Технологиите днес затвърждават това становище.
  9. Лансиране на толерантността – според други изследвания става видно и, че хората, които знаят повече от един език са много по-широкоскроени и отворени личности.

Като малко дете – децата приемат всичко с радост и вълнение. За тях всяко нещо е голяма порция щастие и забавление. Именно по този начини и възрастния трябва да приема заобикалящият го свят и да се наслаждава на учението на английски език. Само така усилията ще са пожънати с успех.