6 причини да изучаваме английски език

Радио, телевизия, медии, реклами, интернет, филми, литература, компютри, всичко това се предлага на английски език. През изминалите две десетилетия този език така завладя света, че почти не остана област от човешкия живот, където да не присъства и да не се изискват познания по английски език.

Навярно вече имате отговор на въпроса трябва ли да уча чужд език, защо трябва да знам английски и редица други свързани от части с дейността на езиковата школа. Въпреки това избрахме да се спрем на някои основни моменти. С приоритет е темата:

 

Защо трябва да изучаваме английски език?

1.         Пътуванията с Чужбина – независимо дали поводът е командировка, екскурзия с приятели или периодични посещения на съседни на нашата държави и страни от Европа, познанията по английски език ще са голяма ваша привилегия. И ако до сега не сте научили този световен език, време е да проучите как стоят нещата в езиковите школи или да грабвате речника и да започвате стъпка по стъпка.

2.         За по-голям конкурентоспособност – няма спор, че пазарът е залят от млади и кадърни хора, а колкото повече предимства имат те, толкова по-голяма е вероятността да заемат по-добър пост. Ако владеете английски на средно ниво е добре, но я си представете, какво може да се случи ако имате познания по английски много над средното ниво. Вие автоматично се изстрелвате над конкуренцията.

3.         За намиране на по-добра работа – в България ли, в чужбина ли вече за почти всяка длъжност и работа се изисква в CV-то графата с владеене на чужд език да е запълнена.

4.         За да мога да гледам филми без субтитри – какво по-голямо удоволствие от това да не се налага вече да търсите превод за новото филмче и без да губите ценно време да активирате торента.

5.         За да мога да си превеждам сам текста в музиката, която ми харесва – имате усет към хубавите и стойностни неща, но какво ще кажете, ако сега ви се отдаде възможност да разбирате любимата си музика на английски език, само, чрез слуха и познанията ви по този език.

6.         За да се раздавам, да срещам нови хора и да се чувствам удовлетворен от себе си – много хора твърдят, че това да пътуваш, да срещаш нови хора, да за връзваш нови приятелства е най-висока цел. Само не опиталият го не може ад го потвърди, а за целта бе са нужни много пари или други облаги. Достатъчно е само доброто владеене на английски език и сами може да покорите света.