Няколко нетрадиционни методи в изучаването на английски език

В практиката за изучаване на един чужд език може да ще забележите някои еднаквости в азбуката, произношения или друго. Силно осезаемо е това, ако сте учили език, който работи на различна азбучна система. Тогава  се налага да знаете, как буквите изглеждат и как функционират.

Опитайте се да комбинирате изображения с всяка буква и звуци, така че мозъкът ви да има лесен път да забравя писаното и звука, който го придружава. Асоциациите могат да бъдат толкова прости и дори странни, колкото искате, стига те да не забравите значението на думата.

 

Може да се наложи да учите да четете от дясно на ляво или от горната част на страницата, към края. Започнете проста и лека форма, която се използва и за по-трудни неща като вестници и книги.

Практикуването на език трябва да е насочено към слушането. Слушането на езика, било то чрез филми или телевизионни предавания, чрез курсове за език на звука или музика може да ви помогне да запазите думите, които се опитвате да научите. Просто слушате думите и ги повтаряйте сами.

Методът, наречен "сенки" се счита от много полиглоти за полезна техника. Сложете слушалките си дори, когато излизате навън. Докато играете с езика и той остава свеж и бодър в съзнанието ви. Повтаряйте на глас и ясно какво сте слушали, това ще ви помогне да се свържете кинетиката за движение с езика и да се преквалифицирате фокуса си, така че думите да не са обсебени за запаметяване.

Използвайте аудио книги или аудио езикови уроци. Можете да слушате тези, докато пътувате до работа или докато тичате из парка. Това ще помогне на вашите умения за слушане. Повторете слушането на кратки сегменти 30 секунди до една минута, докато почувствате, че имате пълнота в разбирането. Понякога може да се наложи да слушате по два пъти, за да се изравни напълно всичко, което учи.

Гледайте телевизионни предавания и филми без субтитри. Това включва сапунени сериали, новинарски предавания, дори показва, че вече знаете, че са били на конкретния език. Това е забавен начин да практикуват и прилагате знанията си.