Английски език за деца

Ученето на езика в детска възраст е изключително полезно начинание. Започвайки ранно чуждоезиково обучение, децата свикват с езика, усвояването и прилагането става с лекота и без притеснения, които обикновено възрастните изпитват, когато започнат да изучават език в по-късна възраст.

Преподаването ни е насочено еднкво и към четирите компонента за овладяване на чужд език – говорене, четене, писане и слушане с разбиране. Във възрастта до 6-7 години езика се изучава на говоримо ниво. В следващият етап – училищната възраст, децата изучават азбуката и започва ограмотяването, научават се да четат и пишат.

Уроците са свързани не само с преподаване на нов материал, заедно с това преговаряме и упражняваме вече наученото, правим много писмени и устни упражнения. Граматиката и лексиката стават бързо и лесно усвоими и децата свикват с употребата. Ежеседмичните занимания с английски език дават възможността прилагането му на говоримо и писмено ниво да става естествено, а учениците се чувстват уверени, спокойни и с дълготрайни знания.

Полагайки добра и солидна основа на езика, децата натрупват знанията и умения, които по-късно прилагат с лекота. Всички тези задачи ние изпълняваме не само с много труд и отдаденост, за нас е важно и идването на урок да бъде с усмивка и желание.

 

Какво предлагаме?

 • Курсове за деца над 6 години.
 • Започват от 1 октомври и продължават до юни.
 • През юни децата се подготвят за тест по съответното ниво.
 • При резултат над 60% от теста, издаваме сертификат за покриване на ниво. 
 • Заниманията са два пъти седмично – сутрин от 8.00 часа или следобяд от 17.30 часа.
 • Използваме най-добрите системи на Cambridge и Oxford.
 • Работим с малки групи, защото качеството на обучение е важно за нас!

 

Детски нива 

 • Starters – начинаещи;
 • Movers – средно ниво;
 • Flyers – напреднали.

 

Какво представляват нивата Starters, Movers и Flyers?

Това са нива, съобразени с рамката на изпитите за сертификати на University of Cambridge. Нивата Starters и Movers съответстват на ниво А1 (Breakthrough). Най-високото ниво е Flyers, то се явява езиков еквивалент на KET (Key English Тest) и съответства на ниво А2 (Waystage) от Общоевропейската езикова рамка.

 

Какво покриват нивата Starters, Movers и Flyers?

И в трите нива се работи по всичките четири основни езикови умения – слушане (listening), четене (reading), писане (writing), говорене (speaking). Целта е да се овладее на по-високо ниво езика. Именно тези четири умения се тестват в изпитите на University of Cambridge.

 

Нива за тинейджъри 

Тези нива са свързани със съотверните тестове, които ще покриват децата в края на годината:

 • КЕТ – Key English Test;
 • PET – Preliminary English Test;
 • FCE – First Certificate in English.

 

Какво представляват нивата КЕТ, РЕТ и FCE?

Кey English Test (КЕТ) е първият сертификатен изпит за деца между 11 и 15 годишна възраст. В КЕТ нивото се изучава материал от A1 и А2 на Общоевропейската езикова рамка. Работи се вурху обобщаване и систематизиране на знанията от детските нива. Заедно с това се надгражда и допълва в посока на граматика, обогатяване на речниковия запас, четене на текстове с разбиране и говорене.

В края на нивото КЕТ, ученикът може:

 • да разбира и ползва основни фрази и изрази на английски език;
 • да разбира предадената информация в кратки писмени текстове;
 • да пише кратки текстове, свързани със семейството, приятелите и различни хобита;
 • да представя себе си и да отговоря на основни въпроси за себе си;
 • да комуникира с англоговорящи на основно ниво.

 

Preliminary English Test, известен още като РЕТ, е сертификатен изпит за ученици. Нивото РЕТ съответства на ниво В1 (Pre-Intermediate) от Общоевропейската езикова рамка.

В края на нивото РЕТ, ученикът може:

 • да чете адаптирани книги, статии на английски;
 • да пише писма и имейли на ежедневни теми;
 • да разбира фактологична информация или инструкциите на преподавателя си, свързани с учебния процес;
 • да води разговори на ежедневни теми и да е способен да представя свои становища на писмен и говорим английски.

 

First Certificate in English (FCE) е първият всеобщопризнат сертификат в над 10 000 международни институции. Нивото, което подготвя децата за този документ е приравнен на В2 (Upper-Intermediate) от Общоевропейската езикова рамка.

След покриването на изпита, полученият FCE сертификат важи за цял живот. Обикновено хората, които искат да минат това ниво, ако целят развитие в международния бизнес и в професионална сфера, в които се изискват по-високи езикови умения. 

 

 

Немски език за деца

Ако сте решили детето Ви да учи немски език, то записването му при нас е едно от най-добрите решения. Всички знаят, колко  труден за учене е този език и колкото по-възрастен става човек, толкова повече затруднения изпитва при овладяването му, както говоримо, така и писмено.

Нивата, които се покриват от деца са А1 и А2 като, разбира се, се преподава по системи, разработени за тях. Ученето на езика е свързан с много игри и занимателни упражнения, които поддържат желанието за работа и интереса към езика. Тинейджърските групи покриват нивата А2, В1 и В2.

 

 

 

Подготовка за външно оценяване в 4 клас

 

Още със започването на 4 клас вниманието на родители и ученици е насочено към изпитите по  Математика, БЕЛ, които провежда МОН в края на годината. Mного често, за съжаление, родителите се сещат за подготовка едва месец-два преди провеждането им, което се оказва винаги недостатъчно за добрата подготовка по този формат на тестовете.

 

Какво означава да се поготви детето за формата на изпита?

 

В часовете ние разглеждаме всички теми и проблематики, които се включват в тестовете. Ако децата не знаят, забравили са или се чувстват неуверени в нещо,  ние изглаждаме пропуските и затвърждаваме до степен на убеденост и сигурност. Провеждаме много тестове и анализираме грешките. Правим отноово упражнения, докато не се научи материалът. Това дава спокойствието и сигурността у децата, на което се базира и успехът на изпитите. За съжаление в училищата не са предвидени часове по подготовка за тестовете, което поражда неувереност у децата. А както знаем, те показват всичко, на което са способни само, ако са в позната обстановка и се чувстват спокойни и уверени.

 

Групата започва през октомври. Часовете се провеждат всяка събота от 9.00 до 12.00 ч. по 4 учебни часа. Включена е топла напитка в студените зимни дни 🙂

 

 

Арт-студио

            Заниманията с изкуство винаги са носели радост на децата, усмивки, ведро настроение и напиращо желание за изразяване на творческото им мислене и виждане за света около тях. За разлика от възрастните е, че те не се притесняват да заявяват себе си чрез рисуване, моделиране, апликиране, музика или претворяване на някой образ в роля от спектакъл.

 

            Арт-студиото ни има за цел точно това – да даде възможност за изява, забавление и удовлетворение от досега с изкуството. В часовете ги запознаваме с различни техники на рисуване, работа с разнообразни материали – акварелни, темперни, маслени и акрилни бои, сухи и маслени пастели, бои за стъкло и текстил, глина, различни видове хартия, включително и декупажна.

 

            Имаме целодневни занимания  през ваканционните дни, в които освен рисуването, ходим на кино, театър, библиотеки, срещи с известни в своята област творци, посещаваме интересни обекти, галерии, изложби, музеи.

 

            През лятното Атр-студио, освен часовете по изобразително изкуство, провеждаме и часове по актьорско и куклено майсторство. В тях се работи по постановка, която преминава в празник за родители и деца. Тогава откриваме и изложбата с творби на малките художници.

 

         

Индивидуални уроци за деца от 1 – 4 клас

 

            Ако Вашето дете има затруднения или искате по-задълбочено изучаване на някой предмет, ако искате да се чувствате спокойни и да се обърне по-специално внимание на ученика, индивидуалните уроци ще помогнат за решаване на проблема. Ние посрещаме и работим с децата с усмивка и пълната сериозност и отговорност към преподаването на материала.

 

Предлагаме уроци по:

 

 • Английски език;
 • Немски език;
 • Български език;
 • Математика;
 • Jump Math*.

 

            Заниманията се провеждат в блок от 2 учебни часа (1ч. 30 мин.) или 1 астрономичен. Вие определяте кога и какво целите да се постигне.

 

            *Jump Math е канадска система за преподаване на математика – забавна, занимателна, развиваща аналитичното мислене. Чрез нея децата преодоляват бързо и леко проблемите със събиране, изваждане, умножение и деление. Материалът е съобразен с изискванията на МОН, като заедно с това научават какво е масив, дроби и решават различни занимателни задачи с дроби още в 3 клас (българската система предлага това в 5 клас).Има работни тетрадки за 1, 2, 3 и 4 клас. С помощта на тази система децата поглеждат по различен начин към математиката.